Cégminősítés


Az MCM cégminősítési eljárását az Európai Unió Basel II. banki kockázatkezelési alapelveire, a Világbank által alkalmazott standardokra, továbbá a legnagyobb nemzetközi hitelminősítő intézetek gyakorlatára építette. Ennek keretében az MCM független cégminősítő és kockázatkezelő szakértői tevékenységet végez megrendelői számára. Az MCM cégminősítési tevékenysége (MCM Rating) során prudencia vizsgálatot (MCM Prudancia) végez, illetve tanúsítványt (MCM Tanúsítvány) állít ki, ezzel jelentősen csökkentve a gazdasági partnerek közti nemfizetési kockázatot."

Minősített Monitoring    ‚‚MCM TANÚSÍTVÁNY’’


Az MCM Minősített Monitoring szolgáltatása során rendszeres komplex jogi-, pénzügyi-, és fedezet monitoring tevékenységet végez, amely során a vizsgált vállalat transzparens bemutatása mellett megvalósul a vállalattal kapcsolatos kockázatok rendszeres feltárása, illetve azok értékelése. Az MCM egymásra épülő szolgáltatás csomagjai garantálják, hogy ügyfeleink megtalálják a vállakozásuknak megfelelő tartalmú és összetételű szolgáltatásokat.

Kibocsátói ügyviteli és tanácsadás


Az MCM kibocsátói ügyviteli és tanácsadói szolgáltatásával segíti a nyilvános értékpapír kibocsátókat, tőzsdeképes vállalatokat, továbbá az általuk megbízott befektetési szolgáltatókat, ügyvédi irodákat, könyvvizsgálókat és könyvelőket abban, hogy a kibocsátók maradéktalanul meg tudjanak feleleni a szabályozott piaci jelenléthez kapcsolódó szigorú transzparencia követelményeknek, illetve képesek legynek hatékonyan megelőzni és felderíteni az értékpapírjaikat érintő tőkepiaci visszaéléseket és bűncselekményeket. Az MCM a Magyar Nemzeti Bank engedélyéhez kötött tevékenyésget nem végez.